Restrukturiranje i Inovacije Googlea od 2010. do danas

Godine 2015., Google se restrukturirao i postao podređena tvrtka novostvorene holding kompanije Alphabet Inc. Ovo restrukturiranje omogućilo je veću autonomiju za različite projekte unutar kompanije, uključujući one u područjima kao što su autonomna vozila (Waymo), zdravstvena tehnologija (Verily), i pametni domovi (Nest).

Restrukturiranje je Googleu omogućilo da se fokusira na svoje osnovne proizvode i usluge dok je Alphabet preuzeo upravljanje eksperimentalnim i budućim tehnologijama. U okviru Alphabeta, Google je nastavio inovirati u područjima poput umjetne inteligencije, računalnog oblaka i kvantnog računalstva. Primjena umjetne inteligencije poboljšala je usluge poput Google Assistant, Google Translate i autonomne sustave za vožnju.

Google Cloud postao je jedan od vodećih pružatelja usluga računalnog oblaka, nudeći rješenja za poduzeća svih veličina. Kvantno računalstvo također je postalo ključno područje istraživanja, s Googleovim kvantnim procesorom Sycamore koji je postigao značajne prekretnice u računalnoj moći. Kroz ove inovacije, Google je učvrstio svoju poziciju kao jedna od vodećih tehnoloških kompanija na svijetu, kontinuirano oblikujući budućnost tehnologije.

fgds